sunnuntai 23. elokuuta 2020

Kävelyn analyysiä

 Reitin pituus on mukana olleen gps:n mittaamana 1890 km.

Kävelyyn meni 79 päivää. Tänä aikana oli 6 täyslepopäivää, jolloin matka ei edistynyt lainkaan. Kävelylepopäiviä oli 12, joina kävelymatka oli 7...19 km.

Keskimääräinen päivämatka 23,9 km/pv.

Paino tippui 4,3 kg, lähtöpaino 94,2 kg, paino 4 pv kävelyn päättymisen jälkeen 89,9 kg.

Seuraavassa diagrammissa on kaksi asiaa:

   1. Päivittäinen kävelymatka on sinisinä palkkeina

  2. Oranssi käyrä esittää, paljonko olen edellä tai jäljessä tasaisesta kävelyvauhdista (23,9 km/pv). Kutsun tätä seuraavassa jättämäksi. Jos olisin kävellyt jokaisena päivänä 23,9 km, oranssi käyrä olisi suora viiva vasemmalta oikealle. Lepopäivät näkyy jättämän jyrkkänä tippumisena alaspäin.

Käyrästä näkee, että

  • Kahden ensimmäisen viikon aikana jättämä tasaiseen vauhtiin lisääntyy 40 kilometriin. Etukäteen olin ajatellut, että tämän ajan pidän jarrua päällä ja rajoitan kävelypäivän pituudeksi <25 km. Lepopäivinä sitten jättämä kasvaa.
  • Kaksi seuraavaa viikkoa Vuotsosta Kuusamoon jättämä pysyy samana, eli olen mennyt keskimäärin n. 24 km/pv
  • Kuusamosta Iisalmeen jättämä pienenee ja menee jopa positiiviselle puolelle. Olen siis kulkenut pari viikkoa selvästi nopeammin kuin 24 km/pv. Iisalmea lähestyttäessä kävely alkoi puuduttaa ja se tunne tuli varmaankin tästä.
  • Iisalmesta Mäntyharjulle käyrä laskee alaspäin, eli jättämä lisääntyy. Vauhti on siis ollut hitaampaa kuin 24 km/pv. Iisalmessa sovin itseni kanssa, että kiirettä ei ole. Käyrästä ilmenee myös, että 28.7. alkavalla viikolla näyttää lepopäivä jääneen pitämättä.
  • Mäntyharjun jälkeen käyrä nousee, eli olen loppumatkan pariksi viikoksi lisännyt päivämatkojen pituutta ja jättänyt lepopäiviä vähemmälle.
Päivämatkat jakautuvat seuraavasti:

 

Kuvaa luetaan niin, että ensimmäinen palkkki kertoo, monenako päivänä kävelymatka on ollut 0...5 km, toinen palkki, monenako 5...10 km, jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti